Slaairesepte

 
     
 

AVOKADO SLAAI 

1 groot avokado, fyngedruk                                             
1 pakkie suurlemoenjellie
375ml kookwater                                                            
1 klein gerasperde ui
25ml mayonnaise 

Maak suurlemoenjellie aan met die kookwater. Voeg avokado, ui en mayonnaise by. Meng goed en laat stol.

 
     
 

MAYONNAISE BEETVORM 

80g braamjelliepoeier                                                      
5ml jelliepoeier250ml kookwater                                                            
400g ingemaakte beet
200ml mayonnaise                                                         
200ml ingedampte melk
pietersielie vir garnering 

Meng die jelliepoeier en gelatien en los dit op in die kookwater. Laat dit afkoel totdat dit begin stol. Kap die beet en die inmaakvloeistof in ‘n voedselverwerker op. Roer die mayonnaise by die beet en roer dit dan by die jellie.  Klits die ingedampte melk totdat dit in volume verdubbel het. Vou dit in by die beet. Gooi die beetmengsel in ‘n slaaivorm wat met koue water uitgespoel is. Verkoel dit totdat dit gestol het, keer dit uit op ‘n bord en garneer.

 
     
  NOEDELSLAAI

1 pak Skroef of skulpnoedels
1 Ui
125 ml Asyn
200 ml Suiker
1 Green peper
250 ml Tamatiesous
125 ml Olie
25 ml matige kerriepoeier


METODE

Kook die noedels tot sag
Laat dit goed dreineer
Ontpit die green peper en sny fyn
Skil en kap die ui fyn
Meng die noedels, ui en soetrissie in ‘n slaaibak
Meng die tamatiesous, asyn, olie, witsuiker, kerriepoeier, en green peper saam
Giet dit oor die noedelmengsel en meng liggies.
Laat afkoel
 
     
  TUNA SLAAI

500 ml Gaar rys (koud)
250 ml Gerasperde wortels
25 ml Gekapte ui
37 ml Blatjang
10 ml Suurlemoensap
200 g Tuna (gedreineer en gevlok)
250 ml Gekapte selderye
250 ml Mayonaise
5 ml Kerriepoeier
Sout en peper

METODE

Meng die rys, tuna, wortels, seldery en uit
Meng die Mayonaise, blatjang, kerriepoeier, suurlemoensap, en sout en peper saam
Voet die sous net voor opdiening by die slaai en meng liggies
Bedien koud
 
     
  WARM KAAS EN AARTAPPEL SLAAI

4 Groot Aartappels
2 Repe Spekvleis (gebraai en gekap)
120 g Soetvlei kaas (in blokkies gesny)
125 ml Franse slaaisous

METODE

Kook aartappels in kookwater tot sag
Trek skil af en sny in blokkies
Plaas in bak
Voeg kaas blokkies by en meng
Sprinkel spekvleis oor
Verhit slaaisous maar moenie kook nie
Giet oor slaai
Sprinkel grasuie oor en bedien dadelik
 
     
  GEBAKTE AARTAPPELSLAAI

30 ml Botter
310 ml Melk
Swart peper
6 Medium aartappels (geskil en sag gekook)
30 ml Meelblom (koekmeel)
125 ml Mayonaise
Sout

METODE

Verhit die oond tot 180ºC
Smeer oondbak
Smelt die botter in ‘n pan
Voeg die koekmeel by en roer tot glad
Voeg die melk geleidelik by en roer tot die sous kook en verdik
Geur na smaak met sout en swartpeper
Verwyder van hitte en roer mayonaise by
Sny die aartappels in skywe en plaas in die gesmeerde oondbak
Giet die sous oor die aartappels
 
     
 

BROS AARTAPPELSKIL SLAAI

8 aartappels se skille
15ml olie
200g gekapte spekvleis
blaarslaai
100ml gekapte haselneute
60g fetakaas, in blokkies gesny
2 rooi, ongeskilde appels, in blokkies

Skrop aartappels onder koue, lopende water. Druk droog. Skil aartappels in eweredige repe en braai in verhitte olie tot goudbruin en bros. Braai spekvleis tot bruin en bros en dreineer. Voer ‘n slaaibak uit met slaaiblare. Meng neute, kaas, appel, spekvleis en aartappelskille liggies. Plaas in slaaibak en verkoel.
Lewer 4 porsies.

 
     
  AVOKADO EN MAASKAAS SLAAI

2 avokado’s
150ml korrelrige maaskaas
2 pynappelringe, in die helfte gesny
slaaiblare
2 hardgekookte eiers

Halveer en ontpit die avokado’s
Skep gelyke hoeveelhede maaskaas in die avokado helftes.
Plaas ‘n halwe pynappelring bo-op elkeen.
Plaas die avokado helftes bo-op slaaiblare en garneer met eierskywe.
 
 
     
  WARM KAAS EN AARTAPPEL SLAAI

4 groot aartappels
120g Zoetvlei kaas, in blokkies gesny
2 repe spekvleis, gebraai & gekap
125ml Franse slaaisous
gekapte grasuie

Kook aartappels in kookwater tot sag. Trek skil af en sny in blokkies. Plaas in opdien-bak. Voeg kaasblokkies by en meng. Sprinkel spekvleis oor. Verhit slaaisous maar moenie kook nie. Giet oor slaai, sprinkel grasuie oor en dien dadelik op.
 
     
  AVOKADOSLAAI MET SPEK EN NEUTE

1 pak gemengde slaaiblare
6 sprietuie, in ringe gesny met groen lowwe
8 repe swoerdlose streepspek
4 snye witbrood sonder korsies
1 groot, ryp avokado
125 ml pekanneute, grof gekap
125 ml Franse slaaisous

Breek die slaaiblare in kleiner stukkies en plaas in die slaaibak saam met die gesnyde sprietuie. Sny die spek in 1 cm-stukkies en roerbraai in 'n bietjie olie tot bros. Haal uit en dreineer op kombuis papier. Sny die brood in blokkies (1 cm x 1 cm) en braai in die dieselfde pan as die spek tot goudbruin. Voeg 'n bietjie ekstra olie by indien nodig. Haal uit en dreineer. Sny die avokado en rangskik op die slaaiblare. Bedek met slaaisous. Sprinkel neute, spek en bros broodblokkies oor slaai net voor opdiening.