Ek staan op vir Afrikaans! |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Wees gegroet! Welkom aan alle nuwe intekenare! Ons trek nou al by nommer 150 en hier is sommer 'n paar pasellas ingesluit vir julle. Gaan kyk maar net na ondertoe en laai na hartelus af. Ons ry oor 'n paar dae vir 'n week na 'n oord in St Lucia. Daar is 'n hele nuwe omgewing om te gaan verken, storie en fotos in die volgende brief. Reisgeleentheid van 'n leeftyd. ACT Travel het nou 'n 7 dag pakket, alles ingesluit na Mnarani oord in Kenia vir net R5500. Ek was self al by die oord en kan dit aanbeveel. Teen die prys is dit fantastiese waarde. Skakel hulle nou op 0878052500. Boerekalkoen? Gaan kyk hieronder vir die resep. Kry inligting oor al die Bokke se wedstryde hierdie jaar. Loot Eksteen het dit mooi saamgevat, gaan kyk ondertoe en laai dit vir jou af. Net om te laat weet dat ek enigiets wat ek in my epos ontvang en wat ek voel hier geplaas kan word, dit plaas ek. As daar dalk kopiereg op is laat weet my, dalk haal ek dit af.
Wil jy dalk GROOT droom? Vat 'n kans op die UK Lotto of een van die ander Europese Loterye. Die een het 'n groter boerpot as die ander! Die minimum boerpot is R45 miljoen, sommer gereeld R75 miljoen en hoër! Dis heeltemal veilig om te speel, onthou, jy kan nie wen as jy nie 'n kaartjie het nie! Klik hier en droom Groot! Die Powerball Lotto is tans $150 miljoen, dis 'n stewige R1,050,000,000!!! En onthou tog om my besoekersboek te teken? Hy was vir 'n hele tydjie aflyn maar is nou weer terug.
Ek wou na my onlangse vakansie vinnig bietjie gewig verloor, gaan toe op die 3 dag hartstigtingsdieet en na drie dae is ek drie kg ligter. Regs klik hier om die dieet af te laai. As jy enige medikasie neem vra maar liwer eers jou dokter vie toestemming.
Ons Suid Afrikaners is mos nie juis kalkoeneters nie, ons los dit maar vir die Amerikaners met hulle "Thanksgiving". My vriendin, Judith Steynberg, se kinders woon in Amerika en sy reken hierdie resep van haar lewer die lekkerste en sappigste kalkoen, probeer dit gerus: Boerekalkoen vir Kersfees
Ek kry 'n koerantuitknipsel in my epos oor 'n trein, die Metroblitz wat op 11 Januarie 1984 in gebruik gestel was. Dit was in staat om teen 160 km/h tussen Johannesburg en Pretoria te ry in 42 minute teen 'n kaartjie prys van R2.50 enkel. My vraag nou is, wat het van die trein geword? Hoekom nou biljoene aan die Gautrein spandeer as ons alreeds so 'n trein het? Ek verstaan die kaartjieprys op die Gaitrein tussen Sandton en OR Tambo is R100, Pretoria toe gaan dit seker veel meer wees. Wie gaan op die trein daagliks week toe ry? Neem nou myself 'n paar jaar gelede. Ek woon in Alberton en het in die Menlyn omgewing gewerk. Daar is geen manier dat ek die Gautrein kon gebruik nie. Nee wat, ek dink die Gautrein is doodgebore. Ek sal hom eenkeer ry net as 'n foefie, nooit weer nie.
Baie dankie aan Leon van Nierop en ook RSG vir die vergunning om teks van hierdie reeks te gebruik Rolprente van die jare 60
Dankie, Adri, dat jy die volgende twee bydraes aangestuur het 16 Junie is die datum waarop een van die laakbaarste onregte in die
geskiedenis van die mensdom gepleeg is. Clifford A Clarkson
Die nuwe Fifa-regering wat die land oorgeneem het, lyk glad nie meer na so
'n slegte idee nie. Dink net daaraan, drie rowers wat by 'n gastehuis inbreek en mense aanhou en beroof, is twee dae later reeds gevonnis. Nie
sommer net gevang of aangekla nie - nee, klaar gevonnis. En twee van hulle
kry sowaar 15 jaar tronkstraf, en dit sonder dat iemand verkrag of selfs
beseer is.
Deur Marthie Taylor Saterdag….Rugby, Vodacom Super 14. Ons sit in die familie kringetjie, anders as gewoondlik, is alles net so bietjie…… anders. My dogters, nie so seksie soos altyd aangetrek nie, Bloubul en Stormer toppies verberg van die beste bates. Die manne , ewe oordenlik ook so aangtrek, sit en gluur vir mekaar. Vader van genade wroeg ek, is dit vandag die einde van die familiejie?
Loot Eksteen was gaaf genoeg om die volgende dokumente saam te stel, regs klik op elke skakel en laai die dokument af. Dit sal met elke brief opdateer word Klik hier om vir Loot 'n epos te stuur, dalk kan hy die dokumente vir jou op 'n weeklikse basie stuur
Klik net hier , registreer en koop 'n kaartjie. Dis doodveilig, en sodra die transaksie afgehandel is, kan jy begin droom, lekker groot droom. En as jy vir die eerste keer registreer kry jy nog 'n gratis kaartjie ook! Waarvoor wag jy? Sien verder ondertoe vir besonderhede van die gratis kaartjie.
Ek word gereeld gevra vir 'n metrieke omskakelingstabel, regs klik hier en laai die tabel af, druk dit sommer uit en hou in die kombuis
Alles wat jy wil weet oor Boeremusiek. Hierdie is die webblad van Kalie de Jager en is spesifiek daarop toegespits om die Versameling...Bewaring...en Uitbouing...van Boeremusiek aan te spreek. Klik hier om sy webblad te besoek.
Ekke is ook op Facebook, as jy dalk 'n Facebook profiel het en by myne wil aansluit, klik net hier. Hoe meer siele hoe meer vreugde. My Facebook eposadres is peter@funkymunky.co.za of kry my by www.facebook.com/Peterjasie
Mirna is ‘n opvoedkundige sielkundige in Stellenbosch. Sy het onderwys gegee by verskeie skole, o.a. Hoërskool Stellenbosch, Hoër Meisieskool Bloemhof en Jan Krielskool vir leerders met hindernisse tot leer. Sy is ‘n ma, lief vir die kunste, die see en kinders. Jy is welkom om kommentaar en vrae te stuur na mirnafvanwyk@gmail.com Riglyne ter ondersteuning van AAS/AAHS
Vergewe en vergeet
Gaan kyk na my nuwe fotografie webwerf . Sport fotos onlangs bygelas
Hierdie brief is maar net 'n klein deel van die Peterjasie internet ondervinding. Klik gerus hier en gaan besoek my webwerf, daar is regtig iets van alles, en alles in Afrikaans.
Zalome, wat nou in Amerika woon, bevorder ook Afrikaans op die net, klik hier om vir haar 'n epos te stuur, vra dan sommer ook besonderhede oor haar briewe wat sy uitstuur. Kom ons ondersteun haar ook! Dit kan net goed wees vir Afrikaans. Hoe meer mense 'n passie het vir Afrikaans en dit op die internet wil bevorder hoe beter vir ons mooi taal.
Ek het vir 'n lang tyd 'n Feesbladsy op my webwerf gehad, maar die mense het my nie die nuutste inligting gestuur nie, nou gee ek maar 'n skakel na Litnet se feesbladsy. Klik net hier
eBoeke is deesdae die in ding.
Dit is maklik om 'n eBoek saam te stel en ook te versprei en te bemark.
Dit was onthaal-aand by die ouetehuis, en Klaas die hipnotiseur is genooi om
die ou mensies te vermaak.
As jy dalk nog baie resepte wil hê, gaan kyk in die argiewe, elke nuusbrief bevat resepte en meeste van hulle het ook nog gratis aflaaibare resepte eBoeke. |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
st se pitkos
Klik hier
om st
se webwerf te besoek Welkom by hierdie week se nuusbrief.
Die ouer persoon in die werkplek (1) |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hier is 'n verskeidenheid resepte uit Peterjasie se Boek wat Anna Eksteen vir my saamgestel het, die eBoek is teen R50 beskikbaar indien jy sou belangstel, stuur my net 'n epos en vra vir bankbesonderhede. KOFFIE-EN-AMARULA-NAGEREG
20ml
koffiepoeier
125 ml kookwater 300g
malvalekkers
1 blik (410 ) verkilde, ingedampte melk 30ml Amarula-room 125ml gekapte neute Los
die koffie in die water op. Giet in groterige kastrol en plaas die malvas
daarin. Laat eenkant tot die lekkers feitlik heeltemal gesmelt is. Klits
intussen die koue melk tot styf. Roer die koffie-malvamengsel deur om seker
te maak dat al die lekkers opgelos is. Roer die mengsel dan by die
styfgeklitste melk in. Voeg Amarula en neute by en roer deur. Skep in
individuele glase of in 'n groot bak. Plaas in yskas om te stol. Dien op met
room en enige vars vrugte na keuse. KORINGSLAAI MET
EIER
1
ui
2 ryp tamaties, ontpit 4
selderystingels
2 wortels, geskil 1
rooi soetrissie
25ml vars pietersielie, fyn gekap 25ml
vars koljanderblare, fyn gekap
25ml mentblare, fyn gekap sout
en vars gemaalde swartpeper
100ml slaaisous van jou keuse 2
eiers, hard gekook en fyn gekap Kook die koring tot
net gaar, dreineer en hou eenkant. Sny die agurkies, ui, tamaties, seldery,
wortels en rooi soetrissie in baie klein blokkies. Meng met die koring,
pietersielie, koljanderblare, kruisementblare, sout, peper en slaaisous.
Meng alles goed en garneer met fyn gekapte eiers. Lewer 4-6 porsies. KRUISSKYF MET UIE
EN PEPERSOUS
1
groot ui, opgekap
10ml olyf of avokado-olie 1
knoffelhuisie, gekneus
50ml witwyn 150ml
room
4 kruisskywe 10ml
peperkorrels, rofweg in in stamper en vysel fyngemaak Sauté
die uie in die olie. Voeg die knoffel, peperkorrels, witwyn en room by. LAMSTJOP EN BONE
GEBAK
100
ml olyfolie
4 preie, in skywe gesny 6
heel knoffelhuisies
3 wortels, in klein blokkies gesny 3
blikke botterbone, gedreineer en afgespoel
1 blik gekapte tamaties 250ml
rooiwyn
250ml hoender-aftreksel 10ml
droë origanum
2 lourierblare sout
en varsgemaalde swartpeper na smaak
8 lamstjops sap
van 1 suurlemoen
400g fetakaas, in stukke gebreek groot
hand vol vars basiliekruidblare Verhit jou oond tot 180C. Gooi sowat 80ml van die olyfolie in ’n groot oondroosterbak. Verhit die olie en braai die preie, knoffel en wortels daarin vir sowat 10minute. Voeg die botterbone, tamaties, rooiwyn en hoender-aftreksel by. Geur met origanum, lourierblare, sout en swartpeper. Maak die bak toe met tinfoelie en bak vir sowat 45 minute. Sit intussen die tjops in ’n bak en gooi die res van die olyfolie en die suurlemoensap oor. Verhit ’n swaarboompan. Braai die tjops weerskante bruin. Geur met sout en swartpeper. Haal die groente ná 45minute uit die oond en rangskik die tjops en fetakaas bo-op. Plaas terug in die oond vir sowat 20 minute. Sprinkel vars basiliekruidblare oor. LAMSVLEIS IN
TAMATIESOUS
4 x 180g lamsboudtjops
sout en varsgemaalde swartpeper 1ui, fyn gekap
2 knoffelhuisies, gekneus 615ml (1½ blikkie) heel gesnyde
tamaties, fyn gedruk 200g
kersie tamaties 2 roosmaryntakkies
2 wiggies fetakaas swart olywe
handvol vars basiliekruidblare 30ml botter Draai
‘n rolstok met kleefplastiek toe en slaan die tjops effens platter of
gebruik ‘n vleishamertjie. Sny in blokke van 3cm. Verhit die olie in ‘n
groot pan oor hoë hitte. Braai die tjops in sarsies tot goudbruin aan albei
kante. Werk vinnig anders word die vleis taai. Geur met sout. Haal uit die
pan. Sit die uie, knoffel en kersietamaties in dieselfde pan en braai tot
die tamaties begin oopbars. Voeg die fyn gedrukte tamaties en roosmaryn by
en bring tot kookpunt. Geur na smaak. Voeg die vleis by en laat deurwarm
word. Krummel die fetakaas oor en roer deur. Strooi die olywe en
basiliekruidblare bo-oor. Meng die botter deur die warm pasta en sit met die
lamsvleis voor. Lewer 4 porsies. LAMSVLEIS MET
APPELKOSE EN PIETERSIELIE-KLUITJIES
30ml
sonneblomolie
700g ontbeende lamsboud, in blokkies gesny 350g
klein uitjies
2 knoffelhuisies, fyngedruk 250g
klein sampioene
175g gedroogde appelkose 250ml
beesvleisaftreksel
250ml rooiwyn 15ml
tamatiepuree
10ml suiker sout
en vars gemaalde swartpeper na smaak PIETERSIELIE-KLUITJIES
115g
bruismeel
50g wit margarien 1
eetlepel gekapte pietersielie
5 eetlepels koue water Verhit
die sonneblomolie in ’n groot kasserol. Braai die lamsvleis (’n bietjie
op ’n slag) tot goed bruin. Haal die vleis uit die kasserol en hou dit
eenkant. Voeg die sampioene, uitjies en knoffel in dieselfde kastrol. Braai
vir so 5 minute. Sit nou al die vleis terug in die kastrol saam met die
sampioene, knoffel en uitjies. Voeg die res van die bestanddele by en geur
met sout en vars gemaalde swartpeper. Bring tot kookpunt en plaas in ’n
oond teen 160C vir 1½ - 2 uur. Intussen LEMOEN EN
BOTTERKARAMELDOOPSOUS
160ml
bruinsuiker
30ml botter 160ml
room
100g witsjokolade, fyn gekap fyn
gerasperde skil en sap van 1 klein lemoen Roer die bruinsuiker, botter, room, lemoenskil en sap in ‘n medium kastrol oor matige hitte tot die suiker opgelos is en bring dan tot kookpunt. Laat kook vir sowat 3 minute. Haal af en laat sowat 5 minute afkoel. Voeg die sjokolade by en roer tot al die sjokolade gesmelt en goed met die res van die bestanddele gemeng is. Lewer 6 porsies. LOLLIE SE
VRUGTETERT
KORS
250ml margarien VULSEL
410g blik ingelegde pynappelstukkies
410g blik ingedampte melk, verkoel 397g blik kondensmelk
2 pakkies suurlemoenjellie gekapte neute, kersies of dadels soos
verkies Meng
beskuitjiekrummels, klapper en margarien goed en druk in 2 tertborde vas.
Dreineer vrugte en verhit sap. Los jellie in sap op en laat koud word.
Snipper vrugte fyn. Klits ingedampte melk tot dik. Voeg kondensmelk daarby,
dan vrugte, dadels, kersies en neute en heel laaste jellie. Meng goed en
gooi in tertborde. Laat stol en sit met vars room voor indien verkies. Lewer
2 terte. MAALVLEIS EN
GROENTE PILAF
bietjie
olie
1 ui, gekap 500g
beesmaalvleis
250ml rou rys 10ml
gekapte vars pietersielie
1 ¾ koppie hoenderaftreksel 5
murgpampoentjies, in diagonale skywe gesny
sout en gemaalde swartpeper na smaak 1
elk geel, groen en rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny Verthit olie in
kastrol. Soteer ui tot net sag. Voeg maalvleis by en roer tot vleis gaar en
los van mekaar is. Voeg rys, pietersielie en aftreksel by en laat vir 20
minute kook. Voeg soetrissies en murgpampoentjies by en laat nog 10 minute
kook of tot rys gaar is. Geur met sout en peper. Sit warm saam met slaai
voor. Lewer 4 porsies. MAALVLEISBREDIE
25ml
olie
1 ui, fyn gekap 250g
sampioene, gehalveer
1 rooi of geel soetrissie, in blokkies gesny 500g
maalvleis
5ml sout 2ml
peper
1 vleisekstrakblokkie 225ml
kookwater
2 aartappels, geskil en in blokkies 410g
(1 blik) roomsoort suikermielies
geroosterde tamatieskywe Verhit
die olie in ‘n swaarboomkastrol. Soteer die ui, soetrissie en sampioene in
die olie totdat dit ligbruin en deurskynend is. Voeg die maalvleis by en
verbruin dit. Roer dit gereeld om sodat dit nie aanbrand nie. Geur met sout
en peper. Los die vleisekstrakblokkie op in die kookwater en voeg dit saam
met die aartappel blokkies en suikermielies by die vleis. Plaas die deksel
op en stowe dit 20-25 minute lank oor lae hitte. Roer af en toe om. Skep die
bredie uit in ‘n warm opskepskottel. Garneer die gereg met geroosterde
tamatieskywe. Bedien warm. Lewer 4 porsies. MAASKAASSOUFFLE
60g
margarien
½ ui, fyngekap 45ml
koekmeel
190ml melk 250ml
gladde maaskaas
5-8 peppadews, grof gekap 4
eiers, geskei
1ml sout vars
gemaalde swartpeper na smaak Voorverhit
die oond tot 220C. Smelt die margarien in ‘n kastrol en soteer die uit tot
sag. Roer die meel by en voeg dan die melk geleidelik by terwyl gedurig
geroer word. Laat prut tot die mengsel glad en dik is. Roer af en toe.
Verwyder van die hitte en voeg die maaskaas, peppadews en eiergele by en
geur met sout en peper. Meng goed. Klits die eierwitte tot sagte punte vorm
en vou dit dan by die maaskaasmengsel in. Giet dit in ‘n ongesmeerde
soufflébak of 4 individuele ramekins. Bak vir 20 minute of tot uitgepof en
gaar. Lewer 4 porsies. MACARONI-EN-KAAS-SOP
30ml kookolie
250ml gekapte seldery 1,5liter
hoenderaftreksel, gemaak van 3 ekstrakblokkies WITSOUS
Verhit die olie en
soteer die groente tot sag. Voeg die hoenderaftreksel en macaroni by en kook
tot sag. Hou eenkant. Vir die witsous: Smelt die margarien en roer die meel
geleidelik by. Voeg die melk by om ´n gladde witsous te vorm. Voeg die kaas
en pietersielie by. Roer tot die kaas gesmelt is. Voeg die witsous by die
sop en geur met sout en peper. Laat prut sowat 5 minute en dien op. MACARONI MELKKOS
250ml
macaroni stukke
1 liter melk 60ml
wit suiker
5ml sout 50ml
vlapoeier
25ml botter of margarien kaneelsuiker Kook
die macaroni stukkies volgens die aanwysings op die verpakking in kokende
soutwater tot sag. Dreineer die macaroni. Verhit 950ml van die melk in ‘n
middelslag kastrol met ‘n dik boom tot kookpunt. Voeg die suiker en sout
by. Meng die vlapoeier met die oorblywende 50ml melk tot ‘n pasta. Roer
dit vinnig by die kookmelk. Verlaag die hitte, roer die macaroni by, sit die
kastroldeksel op en laat die melkkos ‘n rukkie prut. Roer die botter of
margarien net voor opdiening by en strooi kaneelsuiker oor. Sit warm voor.
Lewer 4 porsies.
My nuwe resepte eBoek CD - 60 boeke op een CD Ek het besluit om al die Afrikaanse resepte eBoeke wat ek het op en CD te sit, dis omtrent al die resepte wat mens ooit sal nodig hê. Nou hoef jy nooit weer 'n resepteboek te koop nie en teen minder as R1.70 per boek is dit baie billik. Hier is die lys van boeke: 101 Kraakvars slaaie,
101 Onweerstaanbare poedings, 110 Spyskaarte vir die werkende vrou Die CD kos R100, geregistreerde posgeld ingesluit (dis om en by R1.60 per boek). Met Fastmail koerier, volgende dag aflewering, kos dit R130. As jy die Fastmail metode verkies kan ek vir jou onmiddelik 'n spoornommer (tracking number) gee, dit sal jou gemoedsrus gee aangesien jy 'n oorbetaling moet maak aan iemand wat jy nie ken nie. Klik hier om my bankbesonderhede te kry, onthou om ook jou posadres te verskaf Anna se Kombuis Die volledige lys van al Anne se boeke is onderaan, bestel gerus Pa se Boek as Vadersdag geskenk, daar is nog tyd oor, die boek word per epos gestuur. Ek kan die boek PA SE BOEK aanbeveel as ‘n ideale Vadersdag geskenk wat die 20ste Junie gevier word. Dit is iets heel anders as die gewone "soap on a rope" of nog ‘n paar sakdoeke. Menige mans het al in die verlede vir my terugvoering gegee oor hierdie boek wat hul beskryf het as uitsonderlik.
My versameling eResepteboeke is besonder gewild as klein geskenkies, vir die buurvrou, jou kind se dagmoeder, jou kollega by die werk of sommer om jouself te bederf. Ek kry goeie en positiewe terugvoering. Daar was ook al 'n artikel oor 2 van my boeke in Rapport, wat bewys is dat hierdie nie 'n sogenaamde "scam" of "foefie" is nie. Baie mense kan getuig en hul tevredenheid uitspreek oor die boeke wat hul al van my bestel het.
LEES HIER AS JY WIL WEET WAT OM TE DOEN OM TE BESTEL Om 'n resepteboek by my te bestel, is baie eenvoudig. Stuur ‘n e-pos met jou keuse van boek/e aan my by anna_se_kombuis@yahoo.com
Ek sal die boek/e in Microsoft Word-formaat stuur, tesame met besonderhede van die bankrekening waarin die inbetaling gedoen kan word. Ongelukkig kan ek nie enige bestellings stuur as daar nie behoorlike kontakbesonderhede saam gestuur word nie.
Met die druk van 'n knoppie kan jy nou 'n resepteboek bestel wat vóór aandete per e-pos in jou INBOX afgelewer word. Jy kan dit dan uitdruk of stoor op CD of op jou rekenaar.
Sommige mense liaseer dit in 'n "flip file" vir maklike gebruik en om die kosspatsels maklik af te vee na gebruik. Let asseblief daarop dat die boeke NIE AFGELEWER of GEPOS word nie, en is nie beskikbaar in HARDEBAND nie. Die boeke is ongelukkig nie beskikbaar in Engels nie, tensy so aangedui.
Ek werk op 'n absolute eerlikheidsbasis en vertrou dat jy dieselfde sal doen.
Ek stuur eers die boeke, tesame met my bankbesonderhede, waarna jy my betaal wanneer jy dit ontvang het en tevrede is daarmee. Soos ‘n tipe van COD – Cash on delivery. Jy hoef nie bang te wees dat ek jou geld gaan vat en laat waai nie, want jy ontvang mos eers die boeke en dan betaal jy my. Jy sal dus verstaan dat ek nie vir lang periodes kan wag vir betaling nie. Indien jy nie nou kan betaal nie, dan vra ek dat jy eerder nie nou sal bestel totdat jy weet jy die nodige betaling kan maak nie.
Geniet die dag verder en groete tot ons dalk weer gesels. Anna 0822946799(Hierdie foon is ongelukkig nie altyd aangeskakel nie - Laat asseblief 'n boodskap) anna_se_kombuis@yahoo.com
LYS VAN BESKIKBARE BOEKE
KOM ONS PAK ‘N PIEKNIEKMANDJIE R60 Die boek handel oor vriendskap en liefde en 'n piekniekmandjie en al die lekker eet wat daarmee gepaard gaan. Dit bevat verskillende kossoorte (soet en southappies) (sosaties) (doopsouse) (koue soppe) (verskeidenheid brode) (lekkernye) (drankies en vele meer) vir 20 verskillende piekniekmandjies en sommer net allerhande mooi en besonderse sêgoed oor vriendskap, en 'n idee of wat om vir die spesiale persoon as geskenkie te gee.
SOMER, SON EN BAIE SLAAI R60 Is presies dit wat die naam aandui. Dit is nie net gewone "bokkos" nie. Dit is 'n fees van slaaie. “Slaaie galore”. Hierdie eBoek bevat meer as 200 resepte wat nie net heerlike slaaie insluit nie, maar ook smoothies, skommels en allerlei dorslessers.
VROU VAN SPREUKE 31 R80 Hierdie boek was spesiaal saamgestel vir Moedersdag, maar is nie net bedoel vir Moedersdag nie. Hierdie is ‘n “elke dag boek. Let asseblief egter dat hierdie boek redelik groot is (2MB) alvorens jy bestel.
Hierdie e-boek is vir ALLE vroue, en nie net diegene wat die titel ma, moeks, mammie of moeder dra nie. My beskeie mening is dat elke vrou met natuurlike moederinstink gebore word, en dus in haar wese die moederlike rol op een of ander stadium in haar lewe vertolk. Of dit is dat jy kinders van jou eie het, of dit is dat jy peetma is, of voog is, of dit is dat jy toe jy klein dogtertjie was vir jou poppe ma-ma gespeel het en of dit is dat jy vir die hondjies, katjies of voëltjies kos gee. Die moederinstink sal daar altyd wees, so ook die behoefte om te versorg, te bederf, te beskerm en te vertroetel. Al hierdie dinge, is ma-wees dinge, en alle vroue het 'n begeerte daartoe. Hierdie samestelling bevat nie net resepte nie, maar ook gesegdes, waarhede en allerhande verrassingtjies. Dit is inderdaad een van my samestellings waarop ek die trotste is en ek glo jy sal dit ook net so geniet.
MAMMA MIA – LEKKER PASTA R60 Pasta is wonderkos: Dis baie gerieflik, goedkoop, altyd beskikbaar, vinnig gaar en lekker saam met enigiets. En die beste van alles, as jy pasta met die regte bestanddele meng, kry jy ’n voedsame gereg propvol energie. Hier is ’n verskeidenheid watertand-maaltye waarvan die meeste sommer tjop-tjop gemaak kan word – en só meer rusbanktyd vir die kok verseker! Sommige bekend, ander ‘n avontuur om iets nuuts op te tower.
SMULGEREGTE OPGETOWER UIT MAALVLEIS R60 Maalvleis is een van dié mees veelsydigste kossoorte. Selfs die mees onervare kok kan iets daarmee uitrig. Met 'n bietjie verbeelding en moeite kan 'n mens sommer smullekker geregte hiervan voorberei. Hierdie is ‘n samestelling van die sulke resepte. Die meeste van die geregte word 1-2-3 voorberei ander met bietjie meer moeite. Maalvleis bly ’n staatmaker, want jy kan dit op soveel maniere voorsit. Jy kan kerrie, frikkadelle of moesaka daarmee maak of dit by rys inroer vir ’n vinnige eenpotgereg.
HOENDER VIR ELKE DAG SE EET R60 Hoera vir hartlike, vullende hoendergeregte! In hierdie samestelling is daar vele maniere hoe om KIEP-KOS perfek gaar te maak en op splinternuwe maniere voor te sit. Moeg vir altyd dieselfde ou hoendergeregte? Beproef dan van hierdie opwindende nuwe maniere om dié klassieke gunsteling voor te sit, en is dit tyd om nuwe dinge te beproef.
RECIPES FOR VEGETARIANS R60 As jy besluit het om te leef met 'n groentekebab in plaas van 'n Karoo-tjoppie op die rooster, of ewig tevrede wees met 'n muesli-ontbyt, terwyl die res van jou gesin hulle aan spek-en eiers verlustig.Dié tipe leefwyse kan baie gesond wees, mits die voedselprodukte wat uitgeskakel word, met 'n plaasvervanger vervang word, en dus is hierdie boek dan vir jou, aangesien dit bondige samestelling is van Vegetariese disse. Beskikbaar in Engels.
ALWEER OP DIEET? R70 Hierdie is egter 'n boek met 'n verskil. Dit is nie 'n dieetboek nie. Dit is 'n boek oor GESONDE KOS en alles wat gepaard gaan met 'n gesonde eetpatroon. Hierdie boek bevat resepte en eetgoed wat goed is vir jou en jou gesondheid. Van die bestanddele word uiteengesit en word daar vir jou vertel hoekom dit noodsaaklik is dat jy dit moet inneem om gesond te kan lewe.Om 'n voorbeeld te noem: Watter voordele hou roosmaryn, knoffel, neute en sade in vir jou gesondheid as jy dit in jou resepte gebruik? Die boek bevat baie resepte oor vars slaaie, groentes, varkvleis, visgeregte, pasta geregte, ligte etes ens. ens.
EET JOU GROENTE R60 Word in dieselfde formaat as al my ander boeke aangebied. Dit is presies wat die titel sê. 'n Boek oor groente. Groente van A-Z. Verskillende maniere van groente voorberei. Kom ons erken dit nou maar. Groente is groente is groente en veral kinders dink die meeste van tyd JUGGGH.Miskien sing hulle en selfs jy 'n ander deuntjie as jy moontlik die kool, pampoen, brusselse spruitjies op 'n ander manier as die gewone voor te berei.
PA SE BOEK (Soos beskryf in artikel in Rapport en ideaal vir Vadersdag) R80 Hierdie baie spesiale boek bestaan uit heerlike BRAAIVLEIS, POTJIEKOS, WILDSVLEIS en “COCKTAILS” resepte en sommer net allerhande lekker sêgoed, grappies en interessanthede. Hierdie boek is opgedra aan alle mans wat 'n spesiale plek in iemand se hart besit. Dit was oorspronklik saamgestel vir Vadersdag 2006, maar het nog nie ophou belangstelling lok nie, en neem nog steeds toe in gewildheid. ‘n Ideale geskenk.
ONTHOU JY NOG? (Soos beskryf in artikel in Rapport ) R80 Hierdie boek is propvol resepte uit ons kinderjare.Onthou jy nog? Hertzogkoekies, mosbolletjies, gemmerbier, repelsteeltjies? ens ens.Ek glo dat as jy deur hierdie boek begin blaai, die meeste resepte jou ‘n “ TRIP DOWN MEMORY LANE ” sal gee.
110 SPYSKAARTE VIR DIE WERKENDE VROU R60 Na baie navrae het ‘n boek saamgestel vir die werkende vrou wat saans nie ure voor die kospotte wil staan na ‘n dag se werk nie. Die geregte is beplan vir Maandae tot Vrydae.Naweke verander ‘n mens se roetine as in die week en spyskaarte vir Sondag etes, ens is nie hierby ingesluit nie. Hierdie boek bevat die volgende: ‘n Uitgewerkte spyskaart, met volledige resepte wat betrekking het tot die spyskaart. ‘n Lys van bestanddele wat daagliks benodig word vir die spesifieke dag se geregte. ‘n Verskillende toebroodjie vulsel elke dag. + Ekstra's !
MAKING DIABETIC COOKING EASY R60 'n Diabetiese boek in Engels wat bestaan uit 175 resepte. Resepte dui voedingstabelle aan, bv. vesel, proteine ens. Wye verskeidenheid van onderwerpe vanaf peuselhappies tot poedings. Alhoewel die boek in Engels is, is dit maklik verstaanbaar.
JAPTRAP ETES SONDER DIE SJLEP R60 Dis 'n fyn kuns om saans ná werk by die huis te kom en binne 'n kort rukkie kos gereed en op die tafel te hê. Om gou by 'n supermark te stop vir voorbereide etes, is nie altyd 'n opsie nie - definitief nie elke aand van die week nie. Is jy ook soms in hierdie situasie?
SOUSE, DOOPSOUSE, SMERE EN BOTTERS R60 Daar is dinge wat maar eenmaal bymekaar hoort - soos die regte sous by die regte kos. En doen jy 'n bietjie ekstra moeite in die sous-afdeling, is dit die maklikste manier om nuwe woema aan ou gunstelinge te gee.
'n BORDVOL PEUSELHAPPIES R60 Southappies is nie noodwendig 'n makliker manier van onthaal nie, juis omdat daar soveel moeite in die maak van southappies ingaan. Die voordeel daarvan is egter dat die gasvrou alles vooraf kan maak en heerlik en ontspanne saam met haar gaste kan kuier.
Hier is kortliks hoe dit werk met die kleiner samestellings: Elkeen van die onderstaande samestellings bevat ongeveer 100 of bietjie meer resepte. Elke samestelling se prys is R30 elk. MAAR. indien die koper meer as 4 boeke neem verlaag die prys na R25 per samestelling, en meer as 10 verlaag die prys na R20 per samestelling.
1.AFSKEEP KOS Stampmielies, mielierys, mieliemeel, koeskoes, koring, gort.
2. BEESVLEIS VERRASSINGS Allerhande lekker beesvleis geregte, insluitende “steak”
3. BREDIES EN KASSEROLGEREGTE Maw. Stews en oondstowe geregte
4. BYKOSSE Alles en nog wat om by etes te bedien o.a souffles
5. DRIE RRR’e Rys, Risotto en Roerbraai geregte
6. EENBAK/EENPOT Alle eenbak etes, hetsy oondgebak of bo-op die stoof in ‘n pan
7. ELKE DAG AARTAPPELS Elke dag ‘n ander aartappeldis.
8. GROENTE RONDOMTALIE1 Aspersies, Broccoli, Ertjies, Groenboontjies, Blomkool, Knoffel Wortels, Preie en Patty Pans
9. GROENTE RONDOMTALIE2 Beet, Botterskorsie, Patats, Murgpampoentjies, Brusselse spruitjies, Avokado(eintlik ‘n vrug), Komkommer, Pampoen en gemengde groente.
10.GROENTE RONDOMTALIE3 Sampioene, Skorsies, Spinasie, Eiervrug, Kool, Mielies, Tamaties(eintlik ‘n vrug), Selderye en Soetrissies, Uie en een en ander onbekendes.
11.GROOT KOEKE TE KIES EN TE KEUR Allerhande soorte en smake
12.HERINNERING AAN OUMA SE SPENS Konfyte en piekels en ‘n paar ander verrassings.
13.KOEKBLIKKE VOL KLEINKOEKIES Die naam sê dit als
14.KONINGSKOS Beesstert, Skenkels, skaapnek, Beesnek
15. KOS UIT DIE SEE Jy kan jouself indink- Garnale, calamari, mossels, koningklip en baie meer.
16.MENGELMOES Alles wat nie iewers ingepas het nie, insluitend kaas en eier geregte.
17.OTTERTJIE OT Allerhande lekker varkvleis geregte, insluitende ribbetjies en vele meer.”
18.PEULGROENTE Ideal vir die vegetariers. Bone, lensies, spruitjies ens.
19.RUIK DIE GEUR VAN SPESERYE Kerries en brandkos – Geure van die Ooste en nog meer.
20.SKAAP EN LAM TREFFERS Allerhande lekker skaap en lamsvleis geregte.
21.SOET SOETER SOETSTE Soet terte en kaaskoeke.
22.SONDAG SE VLEIS Duurder vleissnitte, soos skaapboud, tong, skof en “roasts”
23.SOUTTERTE EN QUICHE Die naam sê als.
24.TEETYD TREFFERS Verskeidenheid muffins, skons en poffertjies.
25.VIR DIE SOETTAND Lekkernye en allerhande soetgoed soos malvalekkers, noga, fudge en baie meer.
26. VIS EN VLEIS UIT’N BLIK Tuna, salm, makriel, sardiens, slakke en ander.
27.WEESKINDERS Lewer, afval, niertjies, hoenderlewertjies en een of twee ander.
28.WORS EN WORSIES Boerewors, frankfurthers, Russians, varkworsies en allerhande ander wat lyk soos wors.
Kontak my asseblief by anna_se_kombuis@yahoo.com indien jy sou besluit om my moontlik te ondersteun.
Vriendelike groete en seënwense Anna 0822946799 Kletskous Kinderstories op CDEen van die hoofdoelstellings van my webwerf en nuusbrief is om Afrikaans te bevorder. Hier is nog 'n besonderse manier, kinderstories op CD.STORIEKLUB lede ontvang 2 nuwe storie cds elke maand! Versamel al 48 CDs oor 2 jaar, of kanselleer jou lidmaatskap wanneer jy wil (minimum lidmaatskap-periode van 3 maande). Laai die intekenvorm af en betaal met gerieflike maandelikse debietorders.As jy dalk sou belangstel, klik net hier. Wapadrand BoeredansgroepVir navrae of inligting kontak Danette gerus by 0829236177 of stuur ’n epos na danna.smith@resbank.co.za Gratis
oorsese Lotto kaartjie Om te begin, klik
hier: Tuiswerk/Tuisinkomste Hier is iets wat werk, jy word nie oornag ryk nie, maar oor 'n tydjie sal dit vir jou ekstra inkomste inbring, al wat dit jou gaan kos is 'n geringe maandelikse fooi. Dis nie 'n foefie nie, ek het ingeteken en ek kry elke maand 'n krediet in my rekening, so dit kos my niks. Klik hier vir meer besonderhede Die Danville Hulpgroep
Al my nuusbriewe is op hierdie bladsy beskikbaar: http://www.peterjasie.co.za/argiewe.html Elke nuusbrief sal voor of op die 15de van die maand op die Argiewe bladsy te lees wees. Kontak my hier.
Druk jou speld op my besoekerskaart! Ek dink hy is vol op die
oomblik, maar hulle maak darem gereeld spasie vir nuwe inskrywings. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|