Biduurtert
Oorlogpoeding

 
     
  Biduurtert
2 groot eiers
8 eetlepels suiker
4 eetlepels botter
1 koppie kookmelk
12 eetlepels meel
2 1/2 teelepels bakpoeier
knypie sout
4 eetlepels botter
6 eetlepels heuning
Room die eiers en die suiker saam. Smelt die botter in die kookmelk en laat 'n bietjie afkoel. Voeg dit om die beurt met die meel, bakpoeier en sout by die eier. Meng deeglik. Bak dit 20 minute lank teen 200║ C in die bak waarin dit bedien gaan word. Maak intussen 'n sousie aan deur die heuning en die 4 eetlepels botter saam te smelt. Sny die koek in porsiegrootte blokke en giet die heuningsousie daaroor. Bedien warm.
Bredasdorp poeding
Week een ons gelatien in koue water vir 'n uur. Wanneer sag, voeg by een koppie kookwater, 1/2 lb. wit suiker en die sap van drie suurlemoene asook die geklitste gele van 6 eiers. Roer oor hitte tot dit begin dik word. Dit moet NIE kook nie. Verwyder van hitte en roer in die goed geklitste eierwitte. Gooi in 'n vorm en laat in 'n koel plek om te stol.
 

Oorlog poeding
Resep kom uit die era van die Eerste Wŕreldoorlog
30 ml tapioka
250 ml melk
5 ml koeksoda
62.5 ml water
500 ml broodkrummels
200 g suiker
150 g dadels of rosyne
15 ml botter
Laat tapioka oornak in die melk staan. Meng koeksoda met water en voeg al die bestanddele saam, giet dan in 'n gesmeerde oondvaste bak. Bak teen 180║C vir 30-45 minute en bedien met vla.